Helsingi kohtu andmeil langes naine 1. novembril vägistamise ohvriks kahel korral järjest, kirjutab Ilta-Sanomat. Teisel korral oli tegu jõhkra grupivägistamisega, mille eest mõisteti kurjategijad neljaks aastaks vangi.

Ohvriks oli noor naine, kes vägistajaid varasemast ajast ei tundnud.

Esimeses vägistamises mõisteti süüdi 24-aastane mees, kes kohtu andmeil sundis ohvrit suguühtesse vägivallaga ning kasutas ära naise tugevat alkoholijoovet. Shakir Hammood Mustafad karistati kaheaastase vangistusega.

Seejärel sattus naine raudteejaamas kolme mehe küüsi. Kohus mõistis nad süüdi jõhkras grupivägistamises. 23-aastane Alkarraf Alali Ahmed, 38-aastane Hilal Hussein Bessam ja 24-aastane Khaled Ibrahim Ibrahim mõisteti kõik neljaks aastaks trellide taha. Lisaks osales vägistamises ka neljas mees, ent teda pole suudetud tuvastada.

Ka need mehed kasutasid naise suhtes vägivalda ning kasutasid ära tema abitut olekut ja tugevat alkoholijoovet. Naine sunniti suguühtesse järgemööda kõikide meestega.

Kohtu andmeil on mehed pärit Iraagist ja Süüriast.

Kõik mehed on oma süüd eitanud. Esimese vägistamise toime pannud Mustafa võttis küll omaks suguühte, aga väitis, et see toimus kokkuleppel. Grupivägistajate kolmik eitas aga tegu täielikult.

Meeste tegu oli tõendatud muu hulgas ka valvekaamerasalvestiste, ohvri jutu ning pealtnägijate tunnistustega.

Kohus mõistis kurjategijatelt välja rahalised hüvitised. Grupivägistajad Ahmed, Bessam ja Ibrahim peavad naisele maksma kokku üle 15 000 euro vaimse ja kehalise kannatuse eest. Vägistaja Mustafa peab naisele maksma 4750 eurot.

Kohtuistung toimus kinnise uste taga ning ka kohtutoimikud on salastatud. Kohus andis juhtumi kohta välja lühikese teate.