Liikumine Kohti Vapautta tegi politseile avalduse rahvakogunemise korraldamiseks. Avalduses oli juttu meeleavaldusrongkäigust, mis pidi toimuma iseseisvuspäeval kell 14.30-18.00 Narinkkatorilt Töölö spordihalli parklani, vahendab Yle Uutiset.

Helsingi politsei otsustas, et rahvakogunemist ei saa põhiseaduse, kogunemiste seaduse, rahvusvaheliste inimõiguste alaste kokkulepete ja Euroopa Inimõiguste Kohtu otsuste järgi pidada seaduslikuks ja rahumeelseks meeleavalduseks, mida õiguskord kaitseb.

Soome ülemkohus otsustas märtsis kehtestada PVL-ile ajutise tegutsemiskeelu. Politsei hinnangul osalevad PVL-i ja liikumise Kohti Vapautta tegevuses samad aktiivsed liikmed.

Lisaks sellele on liikumistel politsei sõnul ühine visuaalne nägu, sama ideeline põhi ja eesmärgid, mida taotletakse samade hüüdlausetega. Puutepunkte on ka liikumiste veebilehtedel.

Kohti Vapautta korraldas meeleavalduse Helsingi kesklinnas 9. novembril. Soome keskkriminaalpolitsei kahtlustab liikumist ebaseaduslikus ühingutegevuses, sest usutakse, et PVL on jätkanud tegevust ajutisest tegutsemiskeelust hoolimata.

Sellel, et PVL-i nime või sümboolikat enam ei kasutata, ei ole politsei sõnul otsustavat tähtsust.