Lisaks sellele peab Aarnio ära kandma ka juba varem Helsingi ringkonnakohtu määratud kolmeaastase vanglakaristuse raskete ametikuritegude eest, vahendab Yle Uutiset.

Helsingi esimese astme kohtu otsus puudutab niinimetatud „tünnilugu“, milles olid süüdistatavad Aarnio ja veel 12 isikut. Tegemist on ulatusliku narko- ja ametikuritegude kohtuasjade kogumiga.

Peamine osa rasketest narkokuritegudest on seotud kuue hašišitünni (791 kilogrammi) Soome sisseveo ja levitamise organiseerimisega aastatel 2011-2012.

Kohtu hinnangul oli Aarnio selles tegevuses keskne isik ja seega on ta süüdi viies raskes narkokuriteos. Aarnio mõisteti nende ja veel 17 muu kuriteo eest kümneks aastaks reaalselt vangi.

Raskete narkokuritegude eest mõisteti pikad vanglakaristused ka Aarnio kolmele kaasosalisele, kes ei ole politseinikud.

Kohus märkis, et Aarnio töötas narkokuritegude toimepanemise ajal kõrgetasemelise politseinikuna kuni vahelejäämiseni 2013. aasta 11. novembril.

Enne vahelejäämist takistas Aarnio tõendatult aastatel 2012-2013 eri viisil hašišitünnide sisseveo uurimist ning püüdis ka muul viisil takistada enda ja teiste hašišitünnidega seotud isikute paljastamist.

Kohtu hinnangul on Aarnio kõhklematult kuritarvitanud oma ametiseisundit Helsingi narkopolitseis ning on seega süüdi mitmetes rasketes ja kergemates ametikuritegudes.