Politsei vastas, tulistades meeleavaldajaid suruõhurelvast. Helsingi politsei kommunikatsioonijuht Juha Hakola ütles esmaspäeva hommikul, et märulivastasest relvast FN303 tehti kokku seitse lasku, vahendab Helsingin Sanomat.

Politsei pühapäevaõhtuse informatsiooni järgi keegi vigastada ei saanud. Ajalehe Ilta-Sanomat teatel sai aga vähemalt üks meeleavaldaja enese sõnul tabamuse kulmu pihta.

Hakola sõnul tehti viis lasku Temppeliaukio kiriku ees kinnipidamisokukorras ja kaks varem Mechelininkatu ja Väinämöisenkatu piirkonnas, kui anarhistlikud vastumeeleavaldajad tahtsid paremäärmuslaste rongkäigule kallale tungida.

Kokku pidas politsei pühapäeva õhtu jooksul kinni üle 130 inimese.

„Valdav osa kinnipeetutest on juba minema lastud ja ülejäänud lastakse nüüd hommiku jooksul,“ ütles Helsingi politsei esindaja Esa Pennanen pühapäeva varahommikul Helsingin Sanomatele.

Pennaneni sõnul kuulatakse mõningaid kinnipeetuid esmaspäeva jooksul üle, kuid ta pidas ebatõenäoliseks, et keegi jäetakse vahi alla. Kohtu loata võidakse inimest kinni pidada kuni 24 tundi.

Soome president Sauli Niinistö mõistis rahutused hukka. Niinistö sõnul tundub nii, et märatsetakse rohkem märatsemise kui aate pärast. Niinistö mõistis eriti hukka selle, et vägivald oli suunatud politsei vastu.

Meeleavaldajad süüdistasid politseid liigses vägivalla kasutamises. Hakola hinnangul ei ole selle spetsiaalseks uurimiseks vajadust ja politsei kasutas jõudu nii palju kui oli vaja.