Erinevalt naaberlinnadest on Helsingi haridusasutusi seni saanud vaatama minna tasuta. Homme kogunevale kasvatus- ja hariduskomisjonile tehakse ettepanek, et külastused muutuksid tasulisteks kohe, kui vastav elektrooniline süsteem tööle hakkab, vahendab Helsingin Sanomat.

Gruppidelt võetav tasu sõltub nende suurusest. Pakutud hinnad algavad 400 eurost ja lõpevad 900 euroga.

Alates 2000. aastate algusest ja edust PISA testide tulemustes on külastajate arv stabiilselt kasvanud, mis tähendab kokku umbes 1200 külastajat aastas. Eriti on viimastel aastatel kasvanud Hiinast ja Ladina-Ameerikast tulnute arv.

Helsingil on olemas külastuskoolisüsteem, mis tegeleb külastuste korraldamisega. Külastused tekitavad aga siiski koolide direktoritele ja lasteaedade juhatajatele lisatööd, sest tuleb tegeleda aja, koha ja osalejatega seotud asjadega.

Kõik külastused tasulisteks ei muutu. Linna kinnistunud koostööpartnerite külastused, riigivisiidid ning rahvusvaheliste organisatsioonide ja humanitaarorganisatsioonide, näiteks ÜRO või Punase Risti külastused on endiselt tasuta. Ka meedia saab koolides ja lasteaedades tasuta käia.