Tuginedes Süüriast põgenenud laste tunnistustele, kutsub organisatsioon ÜRO-d üles suurendama oma kohalolekut Süürias. Save the Childreni teatel väitis pea iga küsitletud laps, et on näinud mõne perekonnaliikme tapmist, vahendab BBC News.

Save the Children on dokumenteerinud arvukalt lastevastase vägivalla juhtumeid 18 kuud kestnud Süüria konflikti jooksul.

Üks 15-aastane laps rääkis, et teda piinati hõõguvate sigaretiotstega, kui ta endises koolimajas vangistatud oli.

Teine rääkis, et talle anti elektrilööke ning ta jagas kongi lagunevate laipadega. Kolmas teismeline nägi kuueaastast last pärast piinamist ja näljutamist suremas.

„Ma vaatasin, kuidas ta suri. Ta pidas vastu ainult kolm päeva ja siis lihtsalt suri. Ta oli kogu aeg hirmu täis. Nad kohtlesid ta keha, nagu oleks ta koer,“ rääkis 16-aastane Wael.

Save the Children raportis nimetatakse vägivallategusid pidevateks, korduvateks ja õõvastavateks.

„Asjad, mida ma lastelt olen kuulnud, on absoluutselt õõvastavad. Ma olen kuulnud, et piinatud on nii noori kui kümneaastasi lapsi. Ma olen kuulnud kaheksa-aastastest lastest, kes on aidanud rusude alt paljaste kätega laipu koristada,“ ütles Save the Childreni pressiesindaja Cat Carter.

Heategevusorganisatsioon kutsus ÜRO-d üles suurendama oma kohalolekut Süürias, et dokumenteerida kõik kuriteod, et süüdlased saaks vastutusele võtta.