Nüüd tahab Sharif Ali aidata Iraagi poliitilist tulevikku kujundada, kuigi pole kindel, kui paljud iraaklased nõustuksid monarhia taastamisega, millel juba omal ajal rahva seas vähe toetajaid oli.

Iraagi kuningas Faisal II tapeti, kui Iraagi mässulised väed brigadir Abdel-Karim al-Qassemi juhtimisel 1958. aastal Bagdadi kuningapaleesse tungisid.

Vaid 2000 Iraagi hõimude esindajat ja intellektuaali tuli teisipäeval Bagdadi kuningliku mausoleumi juurde Londonist saabunud Sharif Alid tervitama.

“Me oleme väga õnnelikud. See on hetk, mida oleme kogu elu oodanud,” ütles Sharif Ali hõiskavale rahvahulgal, kui oli palvetanud mausoleumi maetud hashemiitide hingede eest.

“Oma sünnimaale naastes tahame toetada uue vaba Iraagi projekti, mis põhineb riikliku suveräänsuse taastamisel, demokraatial, pluralismil ja põhiseadusel,” ütles kaheaastasena koos perega Iraagist pagenud Sharif Ali, kes kasvas üles Inglismaal ja tegi seal edukat investeerimis- ja panganduskarjääri.

Aastal 1990 asutas ta Konstitutsioonilise Monarhia Liikumise, kutsudes kuningavõimu taastamisele, mille all kõik iraaklased võiksid liituda.