56-aastast Wolfi peeti ohtlikuks ning tema tabamise eest oli välja pandud 100 000 euro (1,56 miljoni krooni) suurune vaevatasu. Wolfi hingel on arvukalt kuritegusid enam kui 40 aasta jooksul ning ta on vanglast põgenenud kolm korda. 2000. aastal kasutas Wolf ära vanglast saadud lühiajalise puhkuse ja põgenes ning röövis valepommiähvarduse abil pangast 250 000 eurot (3,9 miljonit krooni), vahendab The Local.

Märtsi lõpus röövis Wolf Wiesbadeni esipankuri naise ja sai tema vabastamise eest 1,8 miljonit eurot (28 miljonit krooni) lunaraha. Seejärel suutis ta käest lipsata tervel erikomisjonitäiel uurijatel, kuid viimased vihjed viisid uurijad Hamburgi, kus nad Wolfi tänaval ära tundsid ja sobival hetkel kinni nabisid.

Wolf väidetakse olevat lingvistiline geenius. Ta räägib vabalt hollandi, prantsuse, vene ja inglise keelt, lisaks muidugi emakeelena saksa keelt. Tal on 14 erinevat identiteeti, mistõttu on uurijad pannud talle hüüdnime „kameeleon”.

Arvatavasti elas Wolf kaheksa aastat mitte midagi kahtlustava tüdruksõbraga Frankfurtis, väites end olevat hollandlane nimega David van Dijk.