Tulistaja kahjutuks teinud õpetaja astus talle kõigepealt vastu ja seejärel rebis mehelt relva käest, andes sellega õpilastele võimaluse koolist põgeneda, vahendab uudistekanal DW.

Ajalehega Blic rääkinud tunnistajad ütlesid, et tulistaja oli reedese rünnaku ajal "täielikus võitlusvarustuses". Tal olid kaasas automaatrelv, käsipüstol, seljas kuulikindel vest ja lõhkeaineid täis kott.

Tulistamine leidis aset Kesk-Serbias Velika Planas. Tulistaja jalutas klassi, kus toimus filosoofialoeng.

"Ta hakkas kurtma, et teda ähvardati, teda kiusati taga, et keegi tahab tappa tema naise, lapsed," rääkisid õpilased ajalehele Blic. "Ta palus meil end ühendada riigi julgeolekuga, presidendiga, siseministriga."

Ühel õpilasel õnnestus helistada kehalise kasvatuse õpetajale Slavoljub Stojadinovicile, kes oli sel ajal kooli võimlas, ja öelda talle, et klassiruumis oli tekkinud "probleem".

Õpetaja Stojadinovic ütles ajakirjandusele, et tal ei olnud klassiruumi poole suundudes aimugi, mis probleemiga on tegemist. Ukse avamise järel seisis õpetaja aga juba ründajaga silmitsi.

"Ühel hetkel pööras ta pea tahvli poole," rääkis õpetaja rahvusringhäälingule RTS. "Ma kasutasin seda hetke ära; hüppasin talle kaela, haarasin automaatrelva ja käskisin lastel klassist välja joosta."

Õpetaja sõnul tuli tal ründajaga maadelda, et relv enda kätte saada. Ühel hetkel tulistas sissetungija kaks lasku Stojadinovici pea poole, kuid ei tabanud. Lõpuks õnnestus õpetajal relv siiski endale krabada ja laskur alistada.

Õige pea ilmus sündmuskohale ka politsei, kes võttis tulistaja vahi alla.

Ükski inimene intsidendi käigus vigastada ei saanud.

Võimude teatel ei olnud 46-aastane mees "õpilane ega lapsevanem ja tal ei olnud haridussüsteemiga ka mingit seost". Tema motiiv jäi esialgu ebaselgeks ja mõned uudisteväljaanded teatasid, et ta on vaimuhaige.