Raketirünnakud Gazast on sundinud üha suuremal arvul juute kodust põgenema ning sõjaväejuhtkonda on üllatanud Hamasi arsenali suurus ja keerukus, vahendab The Times.

Kuni viimase ajani unises kõrbelinnas Beershebas on selle 186 000 elanikust vähe märke. Koolid on suletud ning luukidega kaetud vaateakendega tänavatel kõlab saabuvate rakettide eest hoiatav häiresignaal.

Iisraeli ametnike sõnul on Hamas omandanud kümneid Iraani päritolu Fajr-3 rakette, mille tegevusulatus on suurem. Paljud kardavad, et kui Hamas omandab veelgi keerukamat relvastust, on ainult aja küsimus, millal Beershebast 30 kilomeetri kaugusel idas asuv Dimona tuumarajatis Hamasi rakettide tegevusulatusse jääb. Dimonas asub Iisraeli ainuke tuumareaktor ning arvatakse, et seal hoitakse ka tuumalõhkepäid.

Iisraeli õudusunenägu on see, et varsti jäävad kõik tema linnad kas Hizbollahi Liibanoni piirile paigutatud katjušade või Hamasi rakettide tegevusulatusse. Mõlemal rühmitusel on sidemed Iisraeli surmavaenlase Iraaniga.

Iisrael on teatanud, et tema eesmärk on hävitada Hamasi rakettide väljatulistamise võimekus ja Hamas Gazas võimult tõrjuda. Kuni seda eesmärki saavutatud ei ole, pakivad paljud beershebalased kohvrid ja siirduvad Tel Avivi või Eilati.