Deif on Iisraeli andmetel kümnete enesetapurünnakute korraldaja, teatab Fox News.

Deif lubas oma pöördumises, et relvastatud rünnakut Iisraeli vastu jätkuvad. Tema sõnul on Gazast lahkumine alles algus. Edasi keskendub Hamas tegevusele Läänekaldal kuid kavatseb jätkata, kuni kogu juudiriik on „Palestiina maadel” hävitatud.

Pühapäeval toimus Iisraeli Beersheba linnas taas enesetapurünnak, milles sai kümneid inimesi haavata. Pealtnägijate sõnul üritasid politseinikud ründajat enne bussi minekut peatada.

Tegemist on esimese enesetapu rünnakuga peale seda, kui Iisrael tõmbas kõik oma asunikud Gazast välja.

Iisrael on Deifile teinud mitmeid tapmiskatseid, viimati 2002. aastal, mil mees pääses napilt raketirünnakust, kaotades ühe silma.

Palestiina Omavalitsuse siseministeeriumi esindaja kinnitas peale Deifi avalduse ilmumist, et Hamas pole loobunud relvarahust, mis lepiti kokku veebruaris toimunud Palestiina-Iisraeli tippkohtumisel.

Hamasi juht Mahmoud Zahar teatas vahetult peale Gaza evakuatsiooni lõppu, et relvastatud vastupanu peab nüüd keskenduma Läänekaldale ning ainult tänu sellele on saavutatud juutide järeleandmised.

Iisraeli peaminister Ariel Sharon, kes oli Gaza lahkumisplaani autor, on selgelt mõista andnud, et kuigi üksikuid isoleeritud juudiasundusi võidakse Läänekaldal likvideerida, ei kavatse Iisrael mingil juhul loobuda oma territooriumist seal. Läänekaldal elab 246 000 juuti.