“Hamas teatas Egiptusele ametlikult oma lõpliku vastuse: me ei kavatse vastupanu lõpetada ega aastasest vaherahust kinni pidada,” ütles Abdelaziz Rantissi. “Operatsioonid Iisraelis jätkuvad,” lisas ta.

Rantissi viitas vaherahuplaanile, mille Palestiina ajakirjanduse andmeil esitas Egiptuse luurejuht Omar Soleiman ja millega olevat nõustunud ka Palestiina liider Yasser Arafat.

Ettepaneku kohaselt peaksid palestiinlased aastaks ajaks lõpetama sissirünnakud Iisraelis ning Iisrael omakorda loobuma palestiina sisside tapmisest.

“On otsustatud, et palestiinlaste dialoog jätkub 22. jaanuaril Kairos ja me osaleme,” ütles Rantissi.

“Me usume, et see viib positiivsetele tulemustele, sest seekord on Egiptus kutsunud kõik Palestiina fraktsioonid ja seal kinnitatakse meie rahva õigust vastupanule,” lisas ta.

Mullu sügisel Egiptuse ja Euroopa Liidu egiidi all alanud Kairo konsultatsioonide eesmärgiks on kooskõlastada palestiinlaste seisukohad Iisraeli okupatsiooni vastase ülestõusu vahendite asjus.

Arafati partei Fatah on pakkunud vaherahu vastutasuks Hamasi integreerimise eest Palestiina poliitilisse struktuuri, islamiäärmuslased aga on seni igasugusest vaherahust keeldunud.