Leke puudutas poliitikuid kõigist parlamendiparteidest, välja arvatud erakond Alternatiiv Saksamaale (AfD).

Ajalehe Rheinische Post teatel langesid lekke ohvriks ka kantsler Angela Merkel ja president Frank-Walter Steinmeier. Uudisteagentuuri DPA teatel avaldasid häkkerid Merkeli faksinumbri, e-posti aadressi ja mitu talle kuulunud e-kirja. Merkeli pressiesindaja aga teatas täna, et praeguste andmete kohaselt pole avaldatud tundlikku infot ning see käib ka kantsleri kohta.

Vasakäärmuslik partei Linke teatas pressiteates, et lekke ohvriks on langenud nende parlamendifraktsiooni juht Dietmar Bartsch.

Ringhääling märgib, et ühtegi lekkinud sisedokumenti ei saa pidada poliitiliselt eriti tundlikuks. Osa materjalist on enam kui aastavanune. Avaldati ka sadade poliitikute kontaktandmed ja aadressid, ID-kaartide ja arvete fotosid, kuid väidetavalt ka krediitkaardiandmeid ja erakirjavahetust, mis võib ringhäälingu sõnul poliitikutele tõenäoliselt suurt isiklikku kahju tekitada. Täna kinnitas leket ka Saksa julgeolekuteenistus BSI.

Lekkinud infot jagati alates detsembrist läbi 2017. aastal loodud Twitteri-konto ja omamoodi advendikalendri vormis, kuid leke avastati alles eile õhtul. Miks keegi seda enne neljapäeva õhtut ei märganud, on arusaamatu, tõdeb ringhääling. Samuti olevat hämmastav lekkinud andmete hulk, mis näitab, et neid ei varastatud ilmselt ühekorraga, vaid pikema aja jooksul.