Hakamada kinnitas raadiojaamale Ehho Moskvõ, et tahab minna presidendivalimistele opositsioonis praeguse riigipea Vladimir Putini vastu.

“Putin kehastab kogu võimusüsteemi. Ma pakun välja alternatiivse vormi, kus võim Venemaal võib saada efektiivseks, vastates inimeste vajadustele,” selgitas Hakamada, avaldades veendumust, et Putin võidab märtsis toimuvad valimised ülekaalukalt.

“Kõik, mida praegu riigis näeme, on Putini mudel. Ma tahaksin valimiste kaudu teada saada, kui suur osa rahvast on valmis teistsugust mudelit toetama,” ütles üks parempoolsete juhtidest.

Pealegi oleks see tema sõnul “võimalus näidata Kremlile ja presidendile, et me oleme elus, et meil on valija, et me oleme valmis võitluseks, ei tohi esimese lüüasaamise korral käed rüppe lasta ja kutsuda inimesi valimisi eirama”.

Hakamada pressisekretäri Vitali Jevstignejevi sõnul kohtub naispoliitik teisipäeva pärastlõunal tema kandideerimist soovinud algatusrühma juhiga ning annab talle avalduse enda kandidatuuri ülesseadmise kohta.

Algatusrühm peab jõudma 31. detsembri õhtuks kokku koguda dokumendid, mis vajalikud keskvalimiskomisjonile esitamiseks.

Keskvalimiskomisjoni esimees Aleksandr Vešnjakov teatas teisipäeval meediale, et kavatsusest enda kandidatuuri valimistele üles seada on teatanud üsna mitu inimest: lisaks Hakamadale valimisliidu Kodumaa kaasesimees Sergei Glazjev ja liikumise Töölis-Venemaa juht Viktor Anpilov.

End ise üles seadnud kandidaatidel tuleb koguda kaks miljonit toetusallkirja ja esitada need hiljemalt 28. jaanuri õhtuks keskvalimiskomisjonile.