“On võimalik, et me hakkame koos tööle ühise valimisprogrammi või ühise tegevusprogrammi alusel,” sõnas Haider riigiraadiole.

Avaldus järgnes Euroopa parempopulismi isaks tituleeritava Haideri kaks päeva väldanud kohtumistele Belgia paremradikaalse Vlaams Bloki juhi Filip Dewinteri ning Itaalia valitsusse kuuluva immigrantidevastase Põhja Liiga esindaja Mario Borghezioga.

Kokkusaamine toimus Kärntenis, mille peaminister Haider on, ning neil vahetati seisukohti Euroopa tuleviku ja koostöövõimaluste üle.

Haider on üritanud EL parempopuliste 2004. aasta valimisteks koondada juba mitu kuud. Hiljuti tegi ta ettepaneku luua üle-Euroopaline liikumine “Uus Euroopa”, mis seaks EP valimistel üles ühised kandidaadid.

Haider märkis laupäevases usutluses ka, et kuigi parempopuliste üritatakse kaotajatena näidata, on nad tegelikult saavutanud palju.

“Parempoolsed populistlikud erakonnad- kuigi nad kaotasid- on tegelikult kirjutanud vasakpoolsete programmid,” märkis ta, viidates asjaolule, et näiteks immigratsiooniprobleeme ja kuritegevuse kasvu on hakatud arutama juba EL tasandil.

Vabaduspartei, mida Haider varem juhtis, kuulub Austria koalitsioonivalitsusse. Parteijuhi kohast loobus menukas poliitik pärast 2000. aasta valimisvõitu, kuna talle esitatud süüdistused rassismis ja natsilembuses takistasid koalitsiooni loomist konservatiivse Rahvaparteiga.