Ülevenemaalise jahimajanduse teadusinstituudi direktor Anatoli Dorenski rääkis ajakirjanikele, et tiigrid on päise päeva ajal hulkunud Domi ja Solontsovõi külas ning Hehtsirski looduskaitsealal asuvates suvilakooperatiivides.

Hiigelkaslased on inimeste nina eest minema vedanud ja nahka pistnud kolm ketikoera ning soostunud taigasse taanduma vaid püssipaukusid kuuldes.

Tiigrite eriline söakus ja ülbus on seletatav tänavuse talve lumevähesuse ja külmaga. Ega muidu poleks käppa vigastanud ematiiger käinud kolmel korral koeri varastamas ja toonud lõpuks oma nõrkema hakkavaid pojad inimeste juurde.

Üks näljast kurnatud tiigrikutsikas on praegu metsloomade rehabilitatsioonikeskuses kosumas, teise elu ei suutnud inimesed päästa. Veel üks poeg jäi ematiigri hoole alla, ehk õnnestub tal oma kutsikas kevadeni elus hoida.

Dorenski andmeil peaks Habarovski krai taigas elama praegu umbes 70 tiigrit. Tiigrite arvukus on piirkonnas aastate vältel enam-vähem ühesugune püsinud, kuid salaküttimise ja metsaraie tõttu vähenevad vöödiliste kiskjate toiduressursid.