Kui 99 protsendi valimisjaoskondade hääled olid loetud või üle loetud, oli Peña Nieto saanud 38,2 protsenti häältest, mida on 6,7 protsenti rohkem kui vasakpoolsel López Obradoril, teatab Reuters.

„On selge, et ma olen need valimised suure häältevahega võitnud,“ ütles Peña Nieto neljapäeval CNN-ile ning lisas, et süüdistustel häälte ostmise kohta pole mingit alust.

López Obrador esines neljapäeval pressikonverentsil mäekõrguse kinkekaardihunniku ees, mida Peña Nieto partei PRI olevat valijatele enne hääletamist jaganud. Väidetavalt olevat kaardiga saanud maksta Soriana kaubandusketis. Soriana eitab oma kaartide kasutamist häälte ostmiseks.

„Häälte ostmise ulatuslikkus muutub nähtavaks: miljardid peesod ja miljonid ostetud hääled,“ ütles López Obrador, kes jäi Peña Nietost maha 3,3 miljoni häälega.

López Obrador võib veel pöörduda valimistribunali poole, kuigi ametnikud on välistanud muudatuste tegemise valimistulemustesse.

Konservatiivse rahvusliku aktsioonipartei kandidaat Josefina Vázquez Mota, kes jäi valimistel kolmandaks, esines samuti süüdistustega häälte ostmises enne hääletamist, kuid tunnistas oma kaotust.

„Meil on vaja, et valimisvõimud vaataksid üksikasjalikult üle rahakulutamise kampaania ajal, mis ilmselt ületas seadusega määratud piirid, ning veelgi enam, oli seotud valijate äraostmise ja nendelt väljapressimisega,“ ütles Vázquez Mota.