Kokkuleppe kohaselt ostab Turner enamuse Gussinski osalusest NTV emafirmas Media-Most. CNN-i teatel kohtuvad Turneri esindajad sellel nädalal Lääne-Euroopas teisipäeval NTV üle võtnud Gazpromi esindajatega.

Nii Gussinski kui Gazprom on varem öelnud, et on huvitatud rahvusvahelisest investorist, et kaitsta telejaama sõltumatust.

CNN-i esindaja ütles, et Turner ei tegutsenud Gussinskiga kokkulepet sõlmides CNN-i emafirma AOL Time Warneri aseesimehena.

Gazprom viis NTV ülevõtmise üle aktsionäride koosolekul, asendades NTV nõukogu lojaalsete inimestega ning nimetades 1990. aastate segaste erastamiste juures olulist rolli mänginud Ühendriikide pankuri Boris Jordani telekanali peatoimetajaks.

“Kui Turner saab oma tahtmise, siis Jordan lahkub,” märkis CNN.

Gussinski meediafirma Media-Mosti pressiesindaja Dmitri Ostalski ei osanud öelda, kas kokkulepe on juba sõlmitud.

NTV ajakirjanikud alustasid ulatuslikke proteste võimuvahetuse vastu NTV-s. Paljud ajakirjanikud jäid ööseks telekanali peakorterisse Ostankino teletornis ning barrikadeerisid ühe kahest sissepääsust toimetuse ruumidesse.

Kolmapäeval võisid NTV vaatajad näha tühja stuudio taustal valgete tähtedega kirja: “Protestiks katse vastu muuta seadusevastaselt NTV nõukogu edastatakse vaid uudisteprogramme.”

Ametist kõrvaldatud NTV juhid ja juhtivad saatejuhid pidasid teisipäeva õhtul koosoleku. NTV ajakirjanikud lugesid teisipäeval ette avalduse, milles nad ütlesid, et telejaama ülevõtmine on ebaseaduslik ning kujutab endast võimude katset võtta üle Kremli suhtes kriitiline kanal.

“Meil ei ole kahtlustki, et Vladimir Putin on — nii nagu varemgi — juhtunust täiesti teadlik ning seega vastutab tagajärgede eest,” märkisid NTV ajakirjanikud.

Võimuvõitlus Vene firmades on mõnikord läinud üle vägivallaks. Möödunud nädalavahetusel avaldas meelt üle 10.000 NTV toetaja. See oli üks viimaste aastate suuremaid demonstratsioone Moskvas. Ürituse korraldajad viitasid võimalusele, et sarnane protest võib toimuda ka eeloleval nädalavahetusel.

Gazpromi paleepöörde tulemusel nõukogust välja tõrjutud Gussinski viibib Hispaanias. Venemaa nõuab tema väljasaatmist, süüdistades teda pettuses.

Washington Posti teatel maksavad Turner ja investorite grupp, kuhu kuulub ka finantsist George Soros, Gussinski osaluse eest 225 miljonit dollarit.