Bedukadze rahvusvaheline tagaotsimine Interpoli kaudu lõpetati 16. jaanuaril ning siseministeerium kutsus Bedukadzet üles vabatahtlikult Gruusiasse naasma ja uurijatega koostööd tegema, teatab Novosti-Gruzija.

Bedukadze on üks Gruusia vanglaskandaali peategelastest. 2012. aasta 18. septembril avaldas Gruusia siseministeerium osa vanglas tehtud videosalvestustest, milles oli jäädvustatud kinnipeetavate mõnitamine Gldani vanglas. Samal päeval avaldati sotsiaalmeedias ning telekanalites Maestro ja Kanal 9 kaadrid veel julmemast piinamisest samas vanglas. 19. septembril näidati telekanalites kaadreid alaealiste vangide piinamisest.

Osa salvestuste allikaks on nimetatud Gldani vangla endine töötaja Bedukadze, kes põgenes enne videote avaldamist Gruusiast Belgiasse. Salvestused tekitasid Gruusia avalikkuses suurt pahameelt. Tbilisis ja teistes linnades toimusid meeleavaldused ja kaks ministrit astus tagasi.

Piinamiste kohta alustati kriminaaljuurdlust ja vahistati mitmeid ametnikke. Bedukadzele esitati 18. septembril tagaselja süüdistus piinamises. 27. septembril kuulutati Bedukadze Interpoli kaudu rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.

Piinamiste uurimine jätkus Gruusias ka pärast võimuvahetust 1. oktoobril toimunud parlamendivalimiste tulemusel. Detsembri lõpus teatas peaprokuratuur, et kaadrid kinnipeetavate piinamisest salvestati endise justiitsministri Zurab Adeišvili tellimusel.