Lukaši sõnul selgus pärast esitatud dokumentide läbivaatamist, et 119 ankeeti olid dubleeritud, kandidaatide hulgas pole ühtki inimest, kellel oleks valimiste vaatlemisest varasem kogemus, 1466 inimest hetkel ei tööta ning nende hulgas on märkimisväärne hulk selliseid, kes tõmbasid kriipsu lahtrisse „amet”, vahendab Lenta.ru.

„Seega on tüüpiline Gruusia valimisvaatleja noor inimene ilma hariduseta, töötu, igasuguse valimiste vaatlemise kogemuseta ning peale selle veel ka ilma alalise elukohata,” ütles Lukaš.

Regioonide partei esindaja lisas, et 2042 grusiinide poolt esitatud ankeedist, mille keskvalimiskomisjon võttis läbivaatamisele Julija Tõmošenko bloki tungival nõudmisel, tunnistati enam või vähem rahuldavaks vaid 378.

Julija Tõmošenko blokk nimetas keskvalimiskomisjoni otsust tõendiks regioonide partei plaanist valimistulemusi võltsida.

Ukraina presidendivalimiste esimene voor toimub 17. jaanuaril ja teine 7. veebruaril. Valimiste esimese vooru vaatlejaks lubas keskvalimiskomisjon 3149 välisriikide kodanikku.