Margvelašvili ütles usutluses BBC-le, et Gruusia parafeerib novembri lõpus Vilniuses toimuval Euroopa Liidu idapartnerluse tippkohtumisel blokiga assotsiatsioonileppe. Tulevane riigipea nimetas seda tähtsaks sammuks Gruusia muutumises tõeliseks Euroopa riigiks, teatab Interfax BNS-i vahendusel.

Presidendiks valitud endine haridusminister ütles ka, et on valmis astuma samme pingete vähendamiseks suhetes Venemaaga. Gruusia on valmis jätkama kaubandus- ja kultuurisidemete edendamist Moskvaga, lisas ta.

Margvelašvili sõnul soovib Gruusia hakata senisest tõhusamalt Genfi konsultatsioonidel Kaukaasia julgeolekusse ja stabiilsusesse panustama.

Stabiilsus piirkonnas peaks omakorda looma võimalusi ratsionaalseks dialoogiks Gruusia ja Venemaa vahel.

Tulevane president lisas, et Lõuna-Osseetia ja Abhaasia küsimuses on võimalik edu saavutada siis, kui Gruusia ja Vene diplomaadid hoomavad täielikult olukorra komplekssust. Probleemidega on tegeletud ka osana Gruusia dialoogist Abhaasia ja Lõuna-Osseetia rahvaga, lisas ta.

Margvelašvili lubas, et Tbilisi jätkab liitlastega tööd, kindlustamaks, et neid enklaave ei tunnustata iseseisvate riikidena. Lisaks tõotas ta astuda samme, loomaks Gruusias ühiskonna, kus kõigi etniliste gruppide ja kodanike kaitse tagavad nii põhiseadus kui praktilised meetmed.

Gruusia muutub riigiks, kus abhaasid ja osseedid tahavad elada, lubas järgmine Gruusia riigipea.

Margvelašvili vahetab Gruusia presidendi ametikohal praeguse riigipea Mihheil Saakašvili välja 17. novembril.