Kokku autasustati 93 Gruusia-Osseetia-Vene konfliktis osalenud sõjaväelast, kes said Vahtang Gorsali ordeni, mida antakse riigi territoriaalse terviklikkuse kaitsel üles näidatud vapruse ja kangelaslikkuse eest. Samuti anti sõduritele medaleid julguse ja tubliduse eest, teatab infoagentuur Novosti-Gruzija.

„Meie sõdurid näitasid üles suurt vaprust, nad sõdisid väärikalt ja kinnitasid, et Gruusia relvajõud on ühed tugevamad regioonis,“ ütles Gruusia Ühendstaabi ülem Zaza Gogava.

Pärast Gruusia vägede välja tõrjumist Lõuna-Osseetiast ja sisulist sõja kaotust löödi oma kohtadelt minema mitu riigi sõjalisse juhtkonda kuuluvat inimest.

Vene ajalehe Kommersant teatel saadeti näiteks teiste seas erru ka Rahvuskaardi ülem David Aptsiauri. Madalamale ametile viidi üle Ühendstaabi ülema asetäitja Aleksei Osepaišvili, keda süüdistati vägede liikumise halvas organiseerimises. Maaväe ülem Mamuka Balahadze saadeti aga Saksamaale ümberõppele.

Infoportaali Civil Georgia teatel kaotas augustikuises konfliktis oma elu 115 Gruusia sõjaväelast ning 54 inimest on teadmata kadunud. Lõuna-Osseetia poolel hukkus ligi 2000 sõjaväelast ning tsiviilisikut.

Sõjalise kampaania tagajärjel kaotas Gruusia de jure oma endised „vasallid“ Abhaasia ja Lõuna-Osseetia, kes iseseisvusid de facto 1990-ndate aastate algul peetud sõdades.