Ivanišvili märkis, et teatud poliitikute reaktsioon tema öeldule oli üllatav, sest alates poliitikasse tulemisest on ta tuhandeid kordi kuulutanud ja kordas seda jälle 2. septembril kohtumisel Gruusia diplomaatilise korpusega Tbilisis, et integreerumine Euroopa Liidu ja NATO-ga on Gruusia välispoliitika nurgakivi, vahendab Civil Georgia.

Ivanišvililt küsiti 4. septembri pressikonverentsil, mida ta arvab Venemaa algatusest moodustada Euraasia liit. „Ma jälgin seda tähelepanelikult ja me uurime seda. Praegusel etapil ei ole meil mitte mingisugust seisukohta. Kui me näeme tulevikus, et see on meie maa strateegia jaoks huvitav, siis miks mitte, aga praegusel etapil ei ole meil seisukohta,“ vastas Gruusia peaminister.

„Ilmselt on olemas inimesi, kellel on vaja kuulda seletust minu eilsete märkuste kohta. Seetõttu kordan ma, et kui Euraasia liit näitab üles mingisugust ühilduvust meie maa huvidega ilma Gruusia välja kuulutatud peamise poliitikaga vastuollu minemata, arutame me seda teemat tulevikus. Ja ma kordan: miks mitte?“ ütles Ivanišvili 5. septembril tehtud kirjalikus avalduses. „Gruusia peab reguleerima oma suhted naaberriikidega nagu ka strateegiliste partneritega. Riigina oleme me loomulikult kohustatud reguleerima oma suhted kõigiga, sealhulgas Venemaaga.“

Ivanišvili sõnul oli kära tekitamine selle teema ümber osa president Mihheil Saakašvili partei ühinenud rahvuslik liikumine taktikast „luua pidevalt vaenlase kuju“, mille eesmärk on Ivanišvili väitel varjutada „nende süüd riigi ja rahva ees“.

„Ma tahaksin korrata, mida on varem öeldud tuhandeid kordi. Riigi peamisel poliitikal, see on Gruusia integratsioonil Euroopa Liitu ja Euro-Atlandi institutsioonidesse, ei ole alternatiivi ja see on meie poliitika nurgakivi,“ ütles Ivanišvili.

Gruusia kaitseminister Irakli Alasania ütles peaministri 4. septembri märkusi Euraasia liidu kohta kommenteerides reedel, et seda teemat pole kunagi valitsuses arutatud ja see pole ka päevakorras.