„Kuna meil ei ole seaduslikku presidenti ja nüüd ei ole enam parlamenti ka, siis me otsustasime luua alternatiivse parlamendi, mis hakkab kandma Esindajatekoja nime. Lähipäevil toimub selle esimene istung,” ütles üks opositsioonijuhte Džondi Bagaturija infoagentuuri Novosti-Gruzija vahendusel.

Opositsiooni pooldajad ja mitmete poliitiliste ühenduste liikmed kogunesid täna kohe pärast iseseisvuspäevale pühendatud sõjaväeparaadi parlamendihoone ees olevale väljakule.

Keskvalimiskomisjoni käsutuses olevate esialgsete andmete kohaselt saab president Mikheil Saakašvilit toetav Ühtne Rahvuslik Liikumine parlamendis suure enamuse — 120 kohta. Opositsioonile jääb kõigest 30 mandaati.

Ühinenud Opositsioon peab parlamendivalimisi ebaõiglasteks ning teatas, et loobub saadud mandaatidest. Protestiga ühines ka Tööerakond ja Kristlik-Demokraatlik Liikumine, kes ületasid 5-protsendilise valimiskünnise. Samuti liitus nendega ka Vabariiklik Partei, kelle kaks liiget valiti parlamenti.

Ühinenud Opositsiooni liidri Levan Gatšetšiladze sõnul tema pooldajad ei lase 10. juuniks planeeritud värske parlamendi avaistungil toimuda. „Isegi kui me peame selleks ennast jõuga parlamenti sisse murdma,” lisas ta.

Opositsiooni liige Pikrija Tšihradze kutsus Gruusia rahvast võtma ukrainlastest eeskuju — „Me peame käituma nagu Ukraina rahvas. Ühe päevaga Saakašvilist lahti ei saa. Me peame seisma, juhul kui vaja, nädala, kaks nädalat — nii vihmas kui ka tuules.”