Sellise avaldusega astus täna üles Gruusia justiitsministeeriumi esindaja, vahendab infoportaal Lenta.

Plehhanovo muusikute suhtes algatati kriminaalasi ning neid süüdistatakse paragrahvi „Vandenõu või mäss eesmärgiga vägivaldsel teel kukutada Gruusia põhiseaduslikku korda” alusel, teatas täna infoagentuur Interfax.

Bändi liidri Stanislav Tšernõševitši sõnul rääkisid Gruusia telekanali Imedi ajakirjanikud talle, et kriminaalasja põhjustas Plehhanovo laul president Mihheil Saakašvilist, kus on sõnad „jätke ta (Saakašvili — toim) maha — vennad grusiinid, visake kui prügi Gruusia troonilt minema”.

Laul valmis juba augustis 2008 kui toimus Venemaa, Gruusia ja viimase separatistide vahel sõjaline konflikt, kuid prokuratuur võttis selle oma menetlusse alles maikuus kui bänd esitas seda Tshinvalis. Nüüd ähvardab Lipetski moosekante Gruusia piiri ületamisel kaheksa-aastane vabadusekaotus, väideti Interfaxi teates.

Tšernõševitš ütles Vene võimupartei Ühtne Venemaa Noore Kaardiväe koduleheküljel, et bänd hakkab nüüd otsima rahvusvahelise taustaga juristi, kes saaks aidata nendest süüdistustest lahtisaamisel.

Ta kinnitas Svobodnaja Pressa ajakirjanikele, et Plehhanovo ei kavatse sellepärast küll loobuda poliitilise sisuga lauludest ja mõtleb nüüd Ukraina peaministrist Julija Tõmošenkost rääkiva laulu loomisele.

Propagandamaigulisem video