Otsuse langetas kohtunik Šorena Guntsadze, teatas Gruusia 1. telekanal. Gelašvilit rünnati 2005. aastal, vahendab RBK.

Gelašvili oli Saakašvili suhtes opositsioonis olnud vabariikliku partei liige. Teda rünnati pärast seda, kui ta avaldas materjali, milles kritiseeris Saakašvili poliitikat ja tegevust. Läbipeksmise tagajärjel sai Gelašvili koljutrauma, tal murdusid näoluud ja oli ka muid vigastusi.

2016. aasta septembris mõistis Tbilisi linnakohus samas asjas kuue aasta ja üheksa kuu pikkuse vanglakaristuse Gruusia endisele siseministrile Vano Merabišvilile. Samuti mõisteti süüdi siseministeeriumi spetsiaalse operatiivameti endine juht Erekle Kodua ja sama ameti endine töötaja Gia Siradze. Kumbki neist ei viibinud kohtuotsuse tegemise ajal Gruusias. Tagaselja mõisteti mõlemale üheksa-aastane vanglakaristus.

Tegemist on juba teise Saakašvilile langetatud süüdimõistva kohtuotsusega Gruusias. 5. jaanuaril tunnistas Tbilisi linnakohus Saakašvili süüdi ametivolituste kuritarvitamises ja karistas teda kolmeaastase vanglakaristusega Sandro Girgvliani kohtuasjas. Kohus leidis, et Saakašvili ületas 2008. aastal oma volitusi, andes armu neljale politseinikule, kes olid süüdi mõistetud Gruusia Ühispanga töötaja Sandro Girgvliani tapmises.