"Gruusia regioonide okupeerimise foonil polnud olümpial osalemise otsust kerge teha," on öeldud Gruusia valitsuse esmaspäevases avalduses, teatab Interfax BNS-i vahendusel.

Selles öeldakse, et hoolimata okupatsioonist otsustas Gruusia olümpiakomitee Sotši olümpiamängudel osalemise kasuks, lähtudes Venemaaga suhete normaliseerimise tähtsusest.

"Kahjuks ei ole Venemaa poolt Gruusia head tahet senini hinnatud ning ilmnenud on hoopis vastupidised tendentsid," nendib Tbilisi, osutades muu hulgas tõigale, et üks olümpiatule tõrvikukandja oli 2008. aasta sõjas Gruusiaga osalenud Venemaa kangelane.

"Arusaadav, et igal riigil on suveräänne õigus omale kangelasi valida, kuid selge on ka see, et riik, kes soovib suhteid naabriga normaliseerida, sedasi ei käitu," on öeldud avalduses.

Tbilisi sõnul ei saa tähelepanuta jätta ka okupatsiooniliinile piiritõkke rajamist.

"Alates tänasest hakkame me erilise tähelepanuga jälgima olümpia korraldust ning kui Gruusia veendub lõplikult, et toimub sportmängude liigne politiseerimine ja nende sihikindel ärakasutamine Gruusia vastu, siis teeb Gruusia vastava poliitilise otsuse," on öeldud Gruusia valitsuse avalduses.