Gruško rõhutas, et kõik kuulujutud väidetavalt Moskva planeeritavatest sissetungidest mitmetesse riikidesse on vandenõuteooriad, mida lääne võimud meediale ette loobivad, vahendab RIA Novosti.

„NATO jätkab idatiiva kindlustamist ning pidevalt jätkub jutt, erinevate vandenõuversioonide etteloopimine meediale mingite Vene plaanide kohta tungida sisse ühte või teise riiki,“ ütles Gruško, kelle sõnul ei saa sellest isegi tõsiselt rääkida.

Näiteks tõi ta USA õhujõudude ülema Euroopas Frank Gorenci, kes hakkas äkki häiret tõstma, et Venemaa on märkimisväärselt tugevdanud õhutõrje potentsiaali Kaliningradi piirkonnas ja Krimmi ümbruses.

„Ja see õõnestavat USA ja NATO võimalusi. Üldse on selline rõhuasetus väga imelik. Mul on raske endale ette kujutada Vene kindralit, kes näiteks võiks ärevusega kommenteerida USA jõupingutusi kaitsta Texase või California osariiki,“ ütles Gruško.

Gruško sõnul annab selline lähenemine tunnistust sellest, et USA ja NATO tegelik sõjaline planeerimine toetab eelkõige sõjalise üleoleku saavutamist.

„On selge, et nendes tingimustes teeme me kõik vajaliku selleks, et sõjaline tasakaal selles regioonis säiliks, aga me ei taha, et see viiks uue võidurelvastumiseni, et see viiks külma sõja aegsete vastasseisuskeemideni ja uute eraldusjoonte kinnistumiseni, mis kahjuks juba tekivad tänu sellele poliitikale, mida ajab NATO alates Walesi tippkohtumisest,“ ütles Gruško.