48-aastane mitmete Euroopa tippklubide endine mängija Gullit sõlmis Venemaa kõrgliigas mängiva Terekiga 18-kuulise lepingu, teatab BBC News.

Kui Gullitilt küsiti, mida ta arvab Tšetšeenia pealinnast Groznõist, kus on endiselt näha hiljutiste sõdade armid, vastas hollandlane, et on näinud hullemaidki kohti.

„Kas see tundub mulle jube? Ei,” ütles Gullit ajakirjanikele. „Ma olen olnud palju jubedamates, ohtlikumates ja vaesemates piirkondades. Ma olen käinud Darfuris ja näinud, kuidas inimesed seal elavad.”

Samas kinnitas Gullit, et tema ja meeskond elavad ja treenivad 250 kilomeetri kaugusel Groznõist, Venemaa kuurortlinnas Kislovodskis.

Vene võimud reklaamivad Groznõi Terekki Venemaa jalgpalli suure eduloona.

Groznõi lennujaamas oli Hollandi staaril vastas sadu fänne. Lennuväljalt sõidutati Gullit otse Tšetšeenia juhi Kadõrovi juurde vastuvõtule.

Gullit külastas koos Kadõroviga Groznõi valmivat jalgpallistaadioni ja Kadõrov kinnitas, et meeskond kolib lõpuks kindlasti Groznõisse.

Kadõrovi sõnul on Tšetšeenia turvalisim paik maailmas. Samas teatati alles eelmisel õhtul linnas kolmest plahvatusest, milles sai vigastada viis inimest.

Gullit on tagasi tõrjunud teda Hollandis tabanud kriitika Kadõroviga koostöö tegemise eest. Kadõrovit süüdistatakse laiaulatuslikes inimõiguste rikkumistes, piinamistes ja mõrvades.

„Alati on inimesi, kes on poolt ja vastu, aga ma ei taha poliitikasse sekkuda,” ütles Gullit Hollandi ajalehele De Volkskrant. „Ma tahan keskenduda spordile ja pakkuda sealsetele inimestele veidi rõõmu.”

Gullit keeldus kolmapäeval ütlemast, kui palju talle makstakse, kuid teatas, et ei hooli rahast ja tahab vaid aidata Terekil edu saavutada.