Põhja-Prantsusmaal anti oranž hoiatus ja inimestel soovitati vältida rannikut võimalike üleujutuste tõttu, vahendab AFP.

Suurbritannia, mis sai tormi kogu raevu tunda eile ulatuslike üleujutustega riigi põhjaosas, jäi ka täna häireseisundisse. Ilmateenistus hoiatas tugeva tuule, vihma ja lume eest.

Transpordis oli häireid kogu Suurbritannias. Ciara tõttu tühistati lende ning rongi- ja laevareise või need hilinesid.

Kõige suurem tuule kiirus mõõdeti Walesis Aberdaroni külas – 42 meetrit sekundis.

Inglismaa Lake Districti rahvuspardis Wet Sleddale Reservoiri juures sadas 24 tunni jooksul üle 150 millimeetri vihma.

Täna kehtib endiselt üle 170 üleujutusehoiatuse peamiselt Põhja-Inglismaal ja lõunarannikul.

Ühed kõige rängemini tormis kahjustada saanud piirkonnad olid Lääne-Yorkshire’i väikelinnad Hebden Bridge ja Mytholmroyd, kus tänavatel voolas vesi ja autod uppusid.

Eileõhtuse seisuga oli Suurbritannias ilma elektrita 62 000 majapidamist.

Kümned lennud on tühistatud ja raudteefirmad on kutsunud reisijaid võimalusel mitte reisima. Sõiduplaane on hõrendatud ja kehtivad kiirusepiirangud.

Eile peatati kuni edasise teadaandeni parvlaevaliiklus Doveri ja Calais’ vahel.

Iirimaal, kus anti oranž hoiatus, oli elektrita 10 000 majapidamist, farmi ja ettevõtet.

Oranž hoiatus anti ka Belgias. Brüsselis tühistati umbes 60 saabuvat ja lahkuvat lendu. Brüsselis kukkusid ümber puud ja tellingud ning hooned said kahjustada, aga inimohvreid ei olnud.

Kogu Belgia meretuulepark lülitus tugeva tuule tõttu välja.

Saksamaal peatus rongiliiklus mitmetel põhimagistraalidel.

Amsterdami ja Berliini vaheline rong rammis maha langenud puud, aga suutis kahe tunni pärast lähimasse jaama jõuda.

Mitmed lennujaamad Saksamaal tühistasid lende. Nende hulgas olid Frankfurt, Berliin, München, Köln, Hannover ja Düsseldorf.

Euroopa liikluse tiheduselt kolmas lennujaam, Amsterdami Schiphol tühistas 240 lendu. Peamiselt puudutas see KLM-i, British Airwaysi, EasyJeti ja Lufthansat.

Põhja-Prantsusmaal oli tuule kiirus kuni 39 meetrit sekundis.

Belgia ja La Manche’i väinaga piirnevaS Hauts-de-France’i piirkonnas paluti inimestel reisimist piirata ja vältida puude langemise ohu tõttu metsades liikumist.

Torm puudutas ka spordiüritusi. Eile jäi ära Inglismaa Premier League’i jalgpallikohtumine Manchester City ja West Ham Unitedi vahel. Naiste jalgpalli Super League’is jäid ära kõik kohtumised ning tühistati ka eile kavas olnud naiste ragbi kuue riigi turniiri mäng Šotimaa ja Inglismaa vahel.