Telekanali ABC küsitluses pidas Gore’i esinemist paremaks 42% vastanutest. Bushi seadis esikohale 39% küsitletutest. Telekompanii CBS küsitluses edestas Gore Bushi veelgi selgemalt, 56- 42.

USA presidendikandidaadid, demokraat Al Gore ja vabariiklane George W. Bush pidasid eile Bostonis esimese televäitluse, mille põhiteemadeks olid maksude vähendamine, tervishoid ja nafta kõrge hind.

Bush oli sunnitud tõmbuma poolteist tundi kestnud väitluses kohe kaitsesse, kui Gore esitas nii numbreid kui hinnanguid maksukoormuse vähendamise ettepanekute erinevustest ning ravimite kompenseerimisest.

Gore süüdistas Bushi katses anda maksude vähendamisega riigi kõige rikkamatele isikutele rohkem kui eraldatakse haridusele, tervishoiule, retseptirohtude kompenseerimisele ja riigikaitsele.

Bush vastas Gore’i rünnakule omapoolse süüdistusega faktide väänamises, valijate hirmutamises ja tegevusvõimetuses.

Bushi sõnul on Gore olnud kaheksa aastat Clintoni administratsioonis asepresident ning selle ajaga pole suudetud midagi märkimisväärset korda saata.

Bush ja Gore olid erinevatel seisukohtadel ka naftatootmise suurendamise küsimuses. Gore oli vastu nafta tootmisele Alaska looduskaitsealadel, Bush aga nõudis seda.

Bushi sõnul võiks Alaskast saada päevas miljon barrelit naftat ehk sama plaju kui praegu tuuakse Saddam Husseinilt (Iraagist), mistõttu ta eelistab saada naftat kodumaalt.

Vähemalt ühes küsimuses olid väitlejad üksmeelsed: Jugoslaavia president Slobodan Milosevic on saanud Jugoslaavia presidendivalimistel kaotuse osaliseks ning ta peaks oma kohalt tagasi astuma.

Arvatakse, et Bostoni väitlust jälgis telekanalite vahendusel otseülekandena 60-80 miljonit ameeriklat.