George V võiti õliga kokku ja tema pähe asetati suur kuldne kroon. Teda kutsuti üles valitsema targalt, õiglaselt ja ausalt, vahendab CNN.

Kroonimispidustused, kus laulis 300 pealine koor, olid esimesed pärast 1967. aastat, kui troonile asus George V isa, kuningas Taufa’ahau Tupou IV.

George V istus kirikus suurel kuldsel troonil 1000 külalise ees, kui Polüneesia peapiiskop Jabez Bryce kuulutas, et ta on võitud, õnnistatud ja pühitsetud Tonga kuningaks.

Ligi nädal kestvad kroonimispidustused hõlmavad bankette külas viibivate riigijuhtide ja nende esindajatega, sõjaväeparaade, tulevärke ja suurejoonelisi tseremooniaid, milles segunevad koloniaalstiili hiilgus ja sajanditevanused hõimutraditsioonid.

Pidustused lähevad vaesele riigile maksma 2,5 miljonit dollarit (üle 25 miljoni krooni). Valitsuse hinnangul kaalub suurejoonelistest pidustustest saadav potentsiaalne turismitulu aga ajutise väljamineku üles.

Kuninglikest peadest olid kohale sõitnud Jaapani kroonprints Naruhito, Tai printsess Maha Chakri Sirindhorn, Uus-Meremaa maooride kuningas Tuheitia ning Gloucesteri hertsog ja hertsoginna, kes esindasid kuninganna Elizabeth II.

Samuti olid kohal vähemalt üheksa Vaikse ookeani saarte riigi riigipead ja peaministrid.