Dalai-laama ütles ajakirjanikele, et jutuajamise käigus selgitas ta Bushile, mis Tiibetis toimub ja tänas USA administratsiooni juhti selle eest, et ta „näitab üles osavõtlikkust Tiibeti suhtes”.

„Me tunneme üksteist juba ammu ning meil on väga sõbralikud suhted,” märkis dalai-laama.

Dalai-laama sõnul tahab ta Tiibetile „tõelist autonoomiat”, mitte sõltumatust. Kuid Hiina demoniseerib budistide vaimset juhti ning arvab, et USA austab separatisti.

Hiina reaktsiooni kohta ütles Tiibeti vaimne juht naerdes, et „see juhtub alati”. Kui talt küsiti, kas tal oleks mingi sõnum Hiina presidendile Hu Jintaole, siis patsutas dalai-laama reporterit mänguliselt põsele ja ütles: „Teie ei ole Hu Jintao esindaja.”

Valge maja püüdis kohtumisele võimalikult vähe tähelepanu pöörata. Presidendi pressisekretär Tony Fratto ei tuletanud seda presidendi töökavast rääkides meeldegi.

Valge maja erasektsioonis toimunud kohtumisele ei lubatud ka ajakirjanikke. Tavapärasest erinevana ei avaldanud presidendi administratsioon kohtumisest fotosid. Samuti ei tehtud kohtumise kohta ametlikku avaldust.

Valge maja põhjendas kõike nii kohtumise eraviisilise iseloomuga, kui ka sellega, et kolmapäeval antakse dalai-laamale pidulikult üle USA kongressi kuldmedal. Tseremoonial osaleb ja esineb ka president Bush. Seal laseb Bush ennast ka koos dalai-laamaga pildistada.

Valge maja pressisekretär Dana Perino ütles, et Bush laseb end koos dalai-laamaga pildistada tänasel tsermoonial kongressis.