Iisrael teatas, et nende poolel on hukkunud kolm inimest, palestiinlaste andmetel on neil hukkunuid 19. Gazas võimul olev Hamas annab vastukäivat informatsiooni selle kohta, kui paljud hukkunutest on nende võitlejad, vahendab CNN.

Iisraeli armee teatel on alates operatsiooni Kaitse Tugisammas algusest kolmapäeval Gazast Iisraeli tulistatud vähemalt 422 raketti. Neist 130 on hävitanud Iisraeli kaitsesüsteem Raudkuppel. Hamasi sõjaline tiib Al-Qassami brigaad teatas Twitteris, et Iisraeli on tulistatud 527 raketti.

Üks rakett tabas lagedat piirkonda Tel Avivist vahetult lõunas asuvas 200 000 elanikuga Iisraeli linnas Rishon LeZionis.

Iisraeli kaitseministeeriumi sees ja juures Tel Avivis hakkasid tööle õhuhäiresireenid. Hoone evakueeriti lühikeseks ajaks, kuid töötajad lasti tagasi sisse, kui sireenid vait jäid. Kaugelt oli kuulda plahvatust.

Evakueerimise ajal viibis kaitseministeeriumi hoones ka Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu.

Iisrael on rünnanud enam kui 300 terrorisihtmärki Gazas, teatasid Iisraeli kaitsejõud. Tegemist on armee teatel rakettide väljalaskmispaikade ja infrastruktuuriobjektidega. Iisraeli merevägi on võtnud sihikule objektid Gaza rannikul.

Hamasi ja teise palestiinlaste rühmituse Islamidžihaadi allikate teatel andis Iisrael Gazas 140 ründelööki.

Al-Qassami brigaad teatas, et Gazast idas lasti alla Iisraeli mehitamata lennuk. Iisraeli armee pressiesindaja sõnul ühtki Iisraeli kaitsejõudude lennukit alla ei tulistatud.

Iisrael teatas, et on helistanud tuhandetele Gaza elanikele, et hoiatada neid rünnakute eest, ja puistanud alla lendlehti, milles palestiinlasi hoiatatakse, et nad hoiaksid Hamasi võitlejatest eemale.

Samuti kasutatakse „katusele koputamist“, mis tähendab valjuhäälse, kuid muidu ohutu pommi viskamist maja katusele, et hoiatada tsiviilisikuid, et nad asuvad relvade peidupaiga või muu sihtmärgi läheduses. Elanikud peaksid selle peale kodust lahkuma, enne kui algab pommitamine lahingumoonaga.

Egiptuse presidendi Mohamed Morsi pressiesindaja Yaser Ali ütles, et Araabia Liiga koguneb hädaistungile Gaza sündmusi arutama laupäeval.

„Egiptus võtab kasutusele kõik diplomaatilised meetmed kõigi osapoolte osavõtul, et jõuda kiiresti mingisuguse vaherahu või sõjategevuse peatamiseni,“ ütles Ali.

USA presidendi Barack Obama administratsiooni kõrge ametnik ütles CNN-ile, et Valge Maja palub Egiptust ja Türgit, kaht riiki, kellel on mõju Hamasi üle, et nad püüaksid veenda Hamasi raketirünnakuid vähendama.

„Ma olen egiptlastega kontaktis ja nad on väga vihased ja väga endast väljas, sest nad tunnevad, et Iisrael lõi neile noa selga,“ ütles Hamasi asevälisminister CNN-ile.

Egiptuse peaminister Hesham Kandil sõidab reede hommikul koos presidendi nõunike ja ministritega Gazasse, et kohtuda palestiinlaste ametnikega.