Alžeeria võimuesindajad edastasid USA välisministeeriumile vastavasisulise info põhjendamaks Gaddafi pereliikmete üle piiri lubamist, sõnas välisministeeriumi pressiesindaja Victoria Nuland BNS-i vahendusel.

"Nende sõnul tegid nad otsuse humanitaarkaalutlustel," täpsustas Nuland.

Alžeeria välisministeeriumi eestkõneleja Amar Belani on varem öelnud, et Aisha, tema vend Hannibal, nende ema Safiya, Gaddafi teine naine ja vanim poeg Mohammed lasti riiki "ainuüksi humanitaarkaalutlustest lähtudes".

Aisha sünnitas tütre teisipäeval.

Alžeeria on üritanud Liibüa kriisis säilitada erapooletust ja ülestõusnud süüdistavad riiki seetõttu Gaddafi režiimi toetamises.

Maailma liidrid kohtuvad neljapäeval Pariisis, et arutada Liibüa tulevikku. Konverentsi korraldajad Prantsusmaa ja Suurbritannia loodavad, et kulukas sõjategevus viib poliitilisele üleminekule, mille juures ei korrata Iraagi vigu.

Pariisi Liibüa majanduse taastamist arutama kogunevad suurriigid ei lase silmist ka oma ärihuve. Liibüa ülestõusnute rahvuslik üleminekunõukogu on lubanud tasu neile, kes etendasid juhtrolli diktaator Muammar Gaddafi vastase ülestõusu toetamisel.

Esimest "Liibüa sõprade" konverentsi juhivad Prantsuse president Nicolas Sarkozy ja Briti peaminister David Cameron.

Konverents toimub päeval, mil Gaddafi võiks tähistada 42 aasta möödumist sõjalisest riigipöördest, mis ta võimule tõi.

Kuuekümne osavõtja hulgas on ka Venemaa ja Hiina, kes ei toetanud NATO sekkumist Liibüa konflikti.