Hommikuste kõneluste päevakavas on Kosovo staatus, USA raketitõrjesüsteemid ning Iraani tuumaprogramm, kirjutavad BBC ja Deutsche Welle.

USA president George Bush ja Venemaa president Vladimir Putin kohtuvad Heligendammis ka omavahel. USA president on lubanud võtta jutuks demokraatlike vabaduste piiramise Venemaal. Venemaa president omakorda on hoiatanud, et peab seda enda siseasjadesse sekkumiseks. Samuti on Venemaa lubanud suunata oma relvad Euroopa poole, kui USA raketitõrjesüsteem ellu rakendatakse.

Globaalse soojenemise vastu tegutsemise küsimustes ollakse vägagi erinevatel seisukohtadel. USA president on välistanud igasuguse lepingu, millega võetaks kohustus kasvuhoonegaasid vähendamiseks. Saksamaa kantsler Angela Merkel vastupidi kutsub üles sõlmima siduvat lepet kasvuhoonegaaside vähendamiseks, mis kaasaks ka ÜRO ning milles juhtivad tööstusriigid lubaksid vähendada oma kasvuhoonegaaside emissiooni 2050. aastaks 50 protsendi võrra.

Finacial Timesi raport näitab aga, et G8 juhid püüavad murda AIDS-i haigete aitamiseks varem antud lubadusi. Nende andmete kohaselt püüavad G8 riigid anda lähiaastatel anda abi viiele miljonile haigele ja mitte kümnele miljonile aastaks 2010, nagu lubati kaks aastat tagasi Šotimaal Gleneaglesis toimunud G8 tippkohtumisel.

G8 tippkohtumist saadavad ka globaliseerumisvastaste ägedad meeleavaldused. Eile pidi politsei meeleavaldajate vastu veekahureid kasutama.