Kui teisipäeval ei õnnestunud politseil lõplikult tõestada, et Edinburghis mingeid rahutusi üldse toimus, siis kolmapäeval olid kokkupõrked silmaga nähtavad ja kaameraga ülesvõetavad mitmel pool, teatab AK.

Meelt avaldasid väga erinevate ideoloogiliste platvormidega rühmitused, neist enamik täiesti rahulikult. Toimus ka suur G8 vastane marss, hoolimata sellest, et politsei tegi kõik rongkäigu keelamiseks.

Edinburghi rahutuste käigus on kinni võetud juba 60 inimest ja järgmiste meeleavaldajate busse ei taha politsei Edinburghi enam lubadagi. Gleneagle’ hotellis aset leidva kohtumise turvamine on Suurbritannia ajaloo suurim politseioperatsioon, milles osaleb 4000 politseinikku.

Surve, et G8 tühistaks Aafrika riikide võlakoorma, on ilma meeleavaldustetagi tohutu. Põhimõtteliselt on G8 riigid võlakoorma kustutamise ja arenguabi kahekordistamise isegi heaks kiitnud, kuid otsuse elluviimise osas on G8 riikide vahel olulisi lahkarvamusi.

Teine tüliõun on üleilmne kliimasoojenemine. USA president George Bush on teatanud, et ei kirjuta alla millelegi, mis kasvõi meenutab Kyoto kliimaprotokolli. Prantsusmaa on aga veendunud, et Kyoto protokoll on kliimasoojenemise pidurdamiseks ainuõige tee.