"Me oleme sügavalt pettunud, et firma ei saanud täita lubadust saata olümpiamänge turvama 10 000 töötajat," ütles Nick Buckles BBC-le. Tema sõnul oli operatsioon "tohutu ettevõtmine", mis hõlmas "erakordselt keerukat värbamisoperatsiooni" mitmes etapis, vahendab BNS.

Buckles ütles, et ettevõttel on valmis 4000 töötajat, kes on saanud väljaõppe ja läbinud kontrolli ning saanud vormiriided ja juhtnöörid. Ühtlasi tegeleb firma veel 9000 tööotsijaga.

Turvaaukude lappimiseks on olümpiamängudele appi kutsutud umbes 3500 Briti sõdurit, kellest osa on äsja Afganistanist naasnud.

Personalinappus tuli ilmsiks alles siis, kui enne mänge hakati täies mahus sulgema staadionit ja veekeskust. G4S kinnitas veel kolmapäeval, et suudab vajaliku personali hulga tagada, kuid neljapäeval pidi siseminister Theresa May juba vastama seadusandjate vihastele küsimustele.

Julgeolek on olümpiamängudel olnud erakordselt tähtis alates 1972. aasta Müncheni olümpiamängudest, kus terroririrünnakus tapeti 11 Iisraeli sportlast ja treenerit. Briti võimud kavatsevad kehtestada "rangeid" turvameetmeid, mis tähendab, et rünnak on "erakordselt tõenäoline".

Päev pärast olümpiamängude korraldamisõiguse saamist - 7. juulil 2005 - korraldasid neli suitsiiditerroristi Londoni ühistranspordis rünnakud, mis nõudis kokku 52 inimese elu.