63-aastane Putin näeb oma võimaliku järeltulijana taas Dmitri Medvedevit (50), praegust peaministrit, kes kuulub analüütikute hinnangul Putini siseringi reformistide leeri, kirjutab mainekas majandusleht.

„Lasta Medvedevil uuesti kandideerida, on üks võimalustest, mida Putin kaalub,“ ütles endine ametnik, poliitikaekspert, kes töötab tänaseni Kremli projektide kallal. „Ivanov olnuks kardinaalselt selle vastu.“

2008. aastal, mil Venemaa põhiseadus sundis Putinit võimust loobuma, toetas riigipea oma järeltulijana Medvedevit, mitte konservatiivide leeri kuuluvat Ivanovi, keda peeti favoriidiks.

2018. aasta presidendivalimiste eel on Putin asunud oma kabineti taas hoogsalt ümber kujundama, vabastades ametist mitu kõrget pikaajalist ametnikku, viies sellega läbi noorenduskuuri, mis seisneb noorte ametnike ametisse nimetamises.

Reedel teatas Kremli pressiteenistus, et president Vladimir Putin vabastas oma kunagise KGB-kolleegi Sergei Ivanovi presidendi administratsiooni ülema kohalt ja kinnitas tema asemele Eesti NSV kunagise punavalitseja Karl Vaino pojapoja Anton Vaino.

Vaino hakkab nüüd kuuluma ka Venemaa julgeolekunõukogusse, milles säilitas hoolimata ametist vabastamisest koha ka Ivanonv.

Kremli pressiteenistuse väitel soovis Ivanov, kes nimetati samal päeval presidendi eriesindajaks looduskaitse, ökoloogia ja transpordi küsimustes, ise teisele ametikohale üleviimist.