Kommersanti andmetel pöördusid uurimisse sekkunud Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) operatiivtöötajad Venemaa Aserbaidžaani diasporaa autoriteetsete esindajate poole ja ähvardasid neid raskustega äris. Ettevõtjad teatasid selle peale oma kaasmaalastele, et nõuavad sel juhul kõik tekkinud kahjud välja neilt, kes Zeinalovit aitavad. Varsti pärast seda teatati operatiivtöötajatele, et kahtlusalune varjab end sugulaste juures Rjazanis ja kavatseb sõita Kolomnasse, vahendab Lenta.ru.

Varem sai teatavaks, et tapmises kahtlustatava isiku aitas kindlaks teha inimene, kellelt ta korterit üüris. Korteriomanik tundis Zeinalovi ära valvekaamera salvestuselt. Üürileandja saab abi eest politseilt miljon rubla (23 000 eurot).

Zeinalov vahistati 15. oktoobril Kolomna lähistel metsapargis. Operatsioonis osales politsei eriüksus. Siseministeerium teatas, et kahtlusalune osutas kinnipidamisel vastupanu. Zeinalovi riietel oli uurijate sõnul tapetu verd. Lisaks sellele tundis ta ära tapmise ainus tunnistaja Ksenija Popova.

Zeinalov tunnistab, et lõi ööl vastu 10. oktoobrit Štšerbakovi noaga, kuid kinnitab, et tegi seda vältimatu enesekaitse raames ega kavatsenud ohvrit tappa. Zeinalovi väitel provotseeris konflikti Štšerbakov. Uurijad jäävad aga arvamuse juurde, et süüdlane on Zeinalov, kes hakkas Štšerbakovi tüdrukut tülitama.

Štšerbakovi tapmine kutsus Moskva Birjuljovo linnaosas esile rahutused. Kohalikud elanikud korraldasid koos marurahvuslastega pogromme kohalikus kaubanduskeskuses ja juurviljabaasis, kus töötavad enamasti immigrandid. Juurviljabaas suleti hiljem sanitaarnormide rikkumise pärast ning seda kontrollinud ärimeeste üle algatati kriminaaljuurdlus seoses ebaseadusliku immigratsiooni organiseerimisega.

Zeinalov on elanud Venemaal umbes kümme aastat, kuid Vene kodakondsust tal ei ole. Teda on ka varem kohtulikult karistatud. 2011. aastal mõisteti ta aastaks kolooniasse kahe kannatanuga liiklusõnnetuse põhjustamise eest.