„Arvestades asjaoludega tekib kahtlus, et see oli islamistlike motiividega tegu,” teatas prokuratuur. Politsei kuulab üle 21-aastast Kosovo päritolu kahtlusalust, vahendab The Local.

Frankfurtis elav mees karjus pealtnägijate sõnul „Allahu Akbar” („Allah on suur”), enne kui avas kolmapäeval tule USA õhujõudude bussi pihta, mis seisis Euroopa ühe tihedama liiklusega lennujaama juures.

Saksa meedia teatas neljapäeval, et on üha suurenev hulk asjaolusid, mis viitavad sellele, et kahtlusalune, kes väidetavalt arreteeriti lennujaamahoones suure koguse lõhkeainega, on islamiäärmuslane.

Politsei teatel võttis asja uurimise neljapäeval üle liiduprokuratuur, mis vastutab Saksamaal terrorismikuritegude uurimise eest. Kahtlusaluse nimeks öeldi Arid U.

Ajakirja Der Spiegel teatel ei teinud kahtlusalune oma Facebooki kontol mingit saladust äärmuslikest vaadetest.

Ta oli mitmete islamistlike veebilehtede fänn, ta oli üles pannud lingi džihadistlikule sõjalaulule ja rääkis „lollidest kuffaritest” (uskmatutest).

Kosovo pealinna Prishtina politsei teatel on kahtlusalune etniline albaanlane Mitrovica linnast, kes pole varem kuritegusid toime pannud.