57-aastane Hollande on esimene sotsialistist president pärast François Mitterrand'i, kes oli võimul aastatel 1981-1995, vahendab BNS.

Hollande teeb teisipäeval ka oma esimese välisvisiidi, külastades Berliini, et kohtuda Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeliga.

Euroopat kimbutava võlakriisi ajal ametisse astuv riigipea lubas inauguratsioonikõnes leida Euroopa probleemidele "uue lahendustee".

Ta tegi ka teatavaks oma valitsuse peaministri, kelleks saab oodatult seni parlamendi sotsialistide saadikurühma juhtinud Jean-Marc Ayrault.

Hollande'i tervitas Élysée palees tema eelkäija, ametist lahkuv konservatiivist president Nicolas Sarkozy. Nad pidasid presidendi kabinetis omavahelise vestluse ja Sarkozy andis üle Prantsusmaa tuumaarsenali koodid.

Seejärel saatis Hollande lahkuva presidendi autosse ning nüüd juba endine esimene leedi Carla Bruni vahetas põsemusi oma järglase, Hollande'i elukaaslase Valérie Trierweileriga.

Hüvastijätutseremoonia järel andis Hollande allkirja võimu üleandmise kohta ja naasis palee ballisaali, kus teda ootasid sotsialistide juhid, ametiühingutegelased, kirikuisad ja kõrged sõjaväelased.

Presidendi ametissevannutamine viidi läbi tagasihoidlikult ja ühegi välisriigi esindajaid tseremooniale ei kutsutud.

Traditsiooniliselt sõitis vastne president paleest lahtises autos triumfikaare juurde ja tervitas vaatama kogunenud rahvast.

Hollande alustab tõsist tööd juba pärastlõunal Merkeliga kohtudes.