Kirjas naisele ja lastele ütles 51-aastane kahe lapse isa, et töökliima telefonikeskuses, kus ta töötas, sundis teda maanteeviaduktilt alla hüppama. Temast sai viimane 24 France Télécomi töötajast, kes end alates 2008. aasta veebruarist tapnud on, vahendab Global Post.

Üks töötaja rääkis, et ettevõttes puudub väljaõpe ning seda juhitakse terrori abil. 32-aastane naine saatis enne 5. korruselt alla hüppamist isale kirja, kus teatas, et ei suuda koos uue ülemusega töötada.

Töökohtades toimuvad enesetapud ei ole Prantsusmaal pretsedenditud ja neid on esinenud juba viimased kümmekond aastat. Autotootjate Peugeot’ ja Renault’ töötajate hulgas oli mõni aasta tagasi samasugune enesetappude periood, milles süüdistati tööstressi.

Eelmisel teisipäeval, kui France Télécom alustas sotsiaalpoliitika muutmist oma maine parandamist, ilmus 50-aastane töötaja tööle püssiga, et lahendada tüli oma ülemusega. Mees suudeti relvitustada ja keegi kannatada ei saanud.

France Télécomi töökliima halvenemise taga on restruktureerimise tagajärjel individuaalsetel töötulemustel põhineva hindamissüsteemi juurutamine.

Umbes 100 000 töötajaga France Télécom on kahe aasta jooksul koondanud 22 000 töökohta ning alles jäänud töötajad on pidanud ära tegema ka koondatute töö. Töötajad on rääkinud moraalsest ahistamisest, et sundida neid, kes uue olukorraga ei kohane, lahkuma. Ametijuhendid muutuvad palavikulise kiirusega ning töötajaid kontrollitakse pidevalt. Tööd tuleb teha üha rohkem ning pingutusi ei hinnata piisavalt.

Kui varem töötati meeskonnas, kus võis loota kolleegide abile, siis nüüd ollakse isoleeritud ja igaüks peab võitlema iseenda eest, mis viib hirmu, usaldamatuse ning tagaselja tegutsemiseni.