Prokuratuuri otsus tuli natuke pärast seda, kui Berlusconi advokaat esitas hagi fotograafi vastu, kes nimetatud pildid tegi, vahendab AFP.

Fotograaf Antonello Zappadut süüdistatakse ka selles, et väidetavalt üritas ta pilte kahele seltskonnaajakirjale maha müüa, mida saab seaduste kohaselt tõlgendada privaatsuse rikkumisena.

Ajakirjandusse on lekkinud ka peaministri kiri, mille ta saatis kolm päeva tagasi Itaalia andmekaitseinspektsioonile ja kus ta nõudis, et Villa de Porto Rotondos tehtud piltide avalikuks tulemist takistataks.

Il Corriere della Serra väitel on piltidel näha suplevaid ja aias peesitavaid neiusid, kes on riietatud bikiinidesse või on lausa palja ülakehaga. Samuti on fotodel kujutatud noori naisi duši all end pesemas.

Lisaks on osadel piltidel näha ka 72-aastast Berlusconit koos erinevate kaunitaridega, kes nendel fotodel on siiski riietatud.

Berlusconil on praegu muresid küllalt, sest avalikkus ootab juba selgitust mitmele varasemale skandaalile. Näiteks peab ta andma aru, millised suhted on tal 18-aastase modelli Noemi Letiziaga, kelle tõttu tema naine Veronica Lario ka lahutust nõuab.

Neljapäeval peaminister juba kinnitas, et mingit “vürtsikat afääri” tal noore modelliga pole ning lubas, et astub tagasi, kui vastupidist tõestatakse.

Corriere teatel on aga avaldamiskeelu all olevate piltide hulgas ka fototõendid juba kurikuulsaks saanud uusaastapeost, kus osales ka tollal veel alaealine Letizia.

Kaks aastat tagasi müüs sama fotograaf ajakirjale Oggi juba ühe seeria pikantseid fotosid Berlusconist. Tol korral sai Itaalia näha, kuidas nende peaminister veetis samas villas aega viie neiuga, kellest osa aeg-ajalt tema põlvel istusid või kellega ta käest kinni hoides ringi jalutas.