Sünoptikute ennustuste kohaselt sajab pühapäeva jooksul maha kuni 60 sentimeetrit sademeid, mis lööb kõik senised lumerekordid, teatab Agence France-Presse.

Varasem Washingtoni lumerekord pärineb detsembrist 1932 kui sadas maha 30 sentimeetrit lund. Baltimore’i 35,8- sentimeetrine rekord aga detsembrist 1960.

Lumi sekkus jõuliselt ka USA president Barack Obama päevaplaanidesse: riigipea saabus laupäeva hommikul Taanist ÜRO kliimakonverentsilt ja tiheda lumesaju tõttu tuli esimene mees toimetada Andrewsi õhuväebaasist Valgesse Majja tavapärase helikopteri asemel hoopis autoga.

Ka liiklus USA pealinna tänavatel ja föderaalmaanteedel on kõvasti raskendatud. Eriolukordadeministeeriumi teatel on Virginias toimunud liiklusõnnetuses hukkunud kolm inimest, palju on väiksemaid plekimõlkimisi.

Rahvuslik meteoroloogiamet on kutsunud idapoolsete osariikide elanikke lähipäevadel isiklikku transporti mitte kasutama.

Ka piirkonna lennunduses valitseb raske olukord: lennujaamu pole küll ametlikult suletud, kuid sajad lennud on kas ärajäetud või hilinevad.

Agentuuri hinnangul jätab viimasel jõulueelsel nädalavahetusel puhkenud lumetorm saamata jäänud tulude näol märgatava jälje poeomanike kaukasse. Linnapea Adrian Fenty lubas esmaspäevaks tänavad korda teha.