Malaysia Airlines'i esindajate sõnul kadus lennuk radariekraanilt kaks tundi pärast õhkutõusmist Kuala Lumpurist kell 2.40 kohaliku aja järgi. Pekingis pidi reisilennuk maanduma 6.30 kohaliku aja järgi (20.30 Eesti aja järgi), vahendab uudistekanal CNN International.

Boeing B777-200 pardal oli 239 inimest, nende hulgas 227 reisijat ja 12 meeskonnaliiget, ütles Malaysia Airalaines'i pressiesindaja täna hommikul.

Vietnami valitsus teatas päeval, et reisilennuki võimalikust allakukkumiskohast Lõuna-Hiina meres Tai lahes leiti kaks suurt kütuselaiku, kirjutab Iltalehti.

"Kaks meie lennukit märkas kaht umbes 15-20 kilomeetri pikkust paralleelset kütuselaiku, mis olid teineteisest umbes 500 meetri kaugusel," ütles esindaja.

Lennufirma juhi Ahmad Jauhari sõnul oli lennukis reisijaid 14-st erinevast rahvusest, nende hulgas 152 Hiina kodanikku, 38 inimest Malaysiast, 12 Indoneesiast ning seitse austraallast.

Täpsustatud andmetel oli pardal ka neli ameeriklast, nende seas ka üks laps, kolm prantslast, kaks reisijat Uus-Meremaalt, Ukrainast ja Kanadast ning üks Venemaalt, Taiwanist, Hollandist, Itaaliast ja Austriast.

Hiina televisiooni teatel saatis Hiina otsingutele appi kaks laeva.

Haihtumise hetkel jätkus lennukil kütust seitsmeks ja pooleks tunniks.

Lennuk kadus radaripildilt Vietnamist lõunas, seisab valitsuse avalduses.

CNNi andmetel oli lennuki kadumise ajal ilm ilus ja ei esinenud turbulentsi.

Jauhari sõnul töötas 53-aastane piloot Capt Zaharie Ahmad Shah Malaysia Airlines'is alates 1981. aastast. Reisijate lähedasi on juhtunust informeeritud.