Maavärina epitsenter oli Concepcionist 90 kilomeetrit kirdes ja 55 kilomeetri sügavusel maa sees. Suurem osa hukkunutest ja kahjustustest ongi aset leidnud Concepcioni provintsis,  vahendab BBC.

Santiagos, kus on saanud surma vähemalt 13 inimest, kukkusid mitmed hooned kokku. Näiteks varises kokku parkimismaja mattes enda alla kümneid autosid. Samuti süttis maavärina tõttu pealinna lähedal asuv keemiatehas ja läheduses elavatel inimestel tuli mürgise suitsu tõttu evakueeruda.


Santiago lennuvälja hoitakse suletuna veel vähemalt 72 tundi ning lennud suunatakse ümber Argentinasse Mendoza lennujaama.


President Michelle Bachelet kuulutas maavärinast kannatada saanud piirkondades välja eriolukorra. Mõnes piirkonnas on probleeme elektri, joogivee ja telefoniühendusega.


USA president Barack Obama teatas, et USA on pannud valmis abivahendid juhuks, kui Tšiili valitsus peaks abi paluma.


Algselt anti pea kõikidele Vaikse ookeaniga piirnevatele riikidele tsunamihoiatus, kuid nüüdseks on see tühistatud.



Selgitusi jagab Tšiili saadik USAs: “Kahju kannatanud piirkonnas elab kaheksa protsenti riigi elanikkonnast ning maavärina mõju on tohutu. Pool miljonit kodu on kannatada saanud. Tšiili ajaloos on ainult ühel korral olnud tänasest võimsam maavärin.”