Krunt koosneb kahest osast suurusega 1768 ja 7232 ruutmeetrit (kokku 9000 ruutmeetrit) ning asub kõige elitaarsemas kohas, Barvihha külas, teatab korruptsioonivastase võitluse fond.

Esimese osa sellest ostis 2010. aastal keegi Jelena Aleksandrovna Antipina. Fondil õnnestus välja selgitada, et Antipina on pärit Krasnojarski kraist Atšinski linnast. Sellega Antipina jäljed kadusid.

Uurides maatükkidega tehtud tehingute ajalugu selgus aga, et 2009. aastal ostis selle maa tudeng Ksenia Sergejevna Šoigu, Venemaa tollase eriolukordade ministri ja erakonna Ühtne Venemaa kõrgema nõukogu liikme Sergei Šoigu tütar. Kuidas sai 18-aastane tudengineiu üheksa miljonit dollarit maksva krundi omanikuks, on korruptsioonivastase võitluse fondi hinnangul suurepärane küsimus uurimiskomiteele.

2010. aasta aprillis andis Ksenia Šoigu ühe maatüki edasi Antipinale, teine jõudis Antipina omandusse 2012. aasta augustiks, olles vahepeal Dmitri Kotsjubinski omanduses. Viimasega koos mängis Sergei Šoigu hokit.

18-aastane Ksenia Sergejevna alustas kohe ka ehitustöödega.

Perekond Šoigu perekonna eelarve aastatel 2010-2012 oli 173 miljonit rubla (2,6 miljonit dollarit). Summa pole paha, aga Rubljovka südames hektari ostmiseks ei piisa. Lisaks sellele ostis Šoigu naine 2012. aastal 217,6-ruutmeetrise korteri eliitelamukompleksis Vorobjovõ Gorõ. Sellised korterid maksavad praegu 103-223 miljonit rubla.
Sergei Šoigu

Seega oleks kogu perekonna sissetulek pidanud minema selle korteri ostmiseks. Krundi ostmiseks Rubljovkas, rääkimata ehitamisest, ei oleks tohtinud kuidagi piisata.

Jääb üle välja selgitada, kes on Antipina.

Šoigu eluloos on järgmine episood: „1979. aastast töötab vanemtöödejuhatajana ehitustrustis Atšinskaljuminstroi. Abiellus trusti peainseneri Aleksandr Antipini tütrega ja asus juba mõne aasta pärast mehe toolile.“ Šoigu naise neiupõlvenimi on Irina Aleksandrovna Antipina. Kõik on selge. Luksuslik maja on kirjutatud Šoigu naiseõe nimele.

Korruptsioonivastase fondi inimesed tahtsid Jelena Antipinat elusast peast näha ja arutasid seda mõtet oma kontoris. Antipina korteri juures pidasid nad kinni aga Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) töötajad ning viisid jaoskonda, et kontrollida nende osalemist korterivargustes.

Jaoskonnas unustati korterivargused ja väideti, et korruptsioonivastase fondi inimesed koguvad Süürias sõdivate sõjaväelaste sugulaste isikuandmeid ja annavad neid edasi Islamiriigile.

Jelena Antipina pole aga fondi teatel mingi oligarh, kes võiks omale lubada paleed Rubljovkas.

Kokkuvõtteks: inimene, kes on olnud kogu elu riigiteenistuses, kes on hoolikalt kujundanud endast rahvalähedase askeedi kuvandit, püstitab omale Rubljovkasse tundmatut päritolu raha eest põrguliku palee. Sealjuures kirjutab selle oma 18-aastase tütre ja hiljem naiseõe nimele, märgib korruptsioonivastase võitluse fond.

Veel märgib fond, et Šoigude perekonnafirma Ekspo-Em, kus varem töötas Šoigu naine ja nüüd töötab Antipina, võidab sageli eriolukordade ministeeriumi ja kaitseministeeriumi riigihankeid.

Vaata veel fotosid siit.