Associated Pressi reporter nägi teisipäeval Sotši kesklinna hotellis politsei lendlehti, mis hoiatasid kolme potentsiaalse enesetapjast pommipanija eest. Politsei väitis, et üks neist, islamistliku võitleja 22-aastane lesk Razmena Ibragimova, viibib Sotšis.

Teisipäeval Sotšis viibinud USA kongresmen Michael McCaul ütles, et Venemaa julgeolekujõudude töö avaldab talle muljet, kuid väljendas siiski muret selle üle, et potentsiaalsed enesetaputerroristid võivad olla linna sisenenud, vaatama kõigile erakorralistele julgeolekumeetmetele.

„Me teame, et mõned neist pääsesid perimeetrist läbi,“ ütles esindajatekoja sisejulgeolekukomitee esimees McCaul Associated Pressile. „Naine on päriselt olemas. Mida me ei tea, on see, kui palju musti leski seal kuskil veel on.“

McCaul ütles, et tal on olnud arvukalt kohtumisi ametnikega Moskvas ja Sotšis ning talle tutvustati olukorda ühendatud operatsioonikeskuses Sotšis, mis vastutab kogu piirkonna üldise julgeoleku eest.

„Üks parandus, mida ma venelastelt palun, on lubada meie luureteenistustel nende omadega asju paremini koordineerida ja koostööd teha,“ ütles McCaul. Kuigi Vene pool on kindel, et suudab julgeoleku tagada, on USA-l informatsiooni, mis võib aidata mängud ohutuna hoida, teatas McCaul.

Kongresmen väljendas muret ka selle üle, et terroristid on võinud Sotšisse tulla enne, kui julgeolekumeetmeid karmistati.

„Kui palju potentsiaalseid rakukesi võib olla Sotšis ja olümpiakülas?“ küsis McCaul. „Kuid pärast „terasrõnga“ sulgemist on meil see üks isik, kes paistab olevat olnud võimeline sellest läbi pääsema. See osutab haavatavusele.“

Hotelli personalile jagatud politseimaterjal sisaldas fotosid veel kahest naisest pearättidega: 26-aastasest Zaira Alijevast ja 34-aastasest Džannet Tsahhajevast. Lendlehel oli öeldud, et nad on välja õpetatud terroriakte toime panema:

Hoiatati, et kaks naist on „tõenäoliselt meie hulgas“, kuid erinevalt Ibragimovast ei öeldud, et nad on Sotšis.

Kahe naise ja nende motiivide kohta rohkem informatsiooni ei antud.