Thbilisis elav Dito Kurtanidze ütles Delfile, et laupäeva öösel oli Thbilisis suur äikesetorm ja vihmasadu ning keset linna asuva jõe kallastelt voolas vesi üle äärte, ujutades üle kesklinna tänavad. Lisaks ajas jõgi kolme kilomeetri ulatuses üle kallaste.

"Mitmed inimesed on surnud, loomaaiast põgenenud loomad on endiselt linnas uitamas ning politsei üritab neid kinni püüda. Linn on endiselt räpane ja täis sodi, mida jõevesi endaga kaasa tõi," kirjeldas Kurtanidze.

Ta lisas, et viimase seisuga on üleujutuse tagajärjel surnud 12 inimest ning 24 inimest on teadmata kadunud. 

Vabatahtlikud tulid appi 

Kohaliku elaniku sõnul ei ole Thbilisil enam korralikku loomaaeda, sest see ala on ujutuse tagajärel räsitud ja sopane. Loomaaiast põgenes umbes 20 kiskjat, kellest pooled on hukkunud. "Enam kui pooled loomaaia loomadest on surnud ning endiselt on loomi, kes on linnapeal ringi käimas," lisas Kurtanidze. 

"Kesklinnas on liiklus häiritud, peateed purunenud ning on väga oluline need kiiremas korras korda teha. Inimesed ei saa Thbilisi kesklinnas normaalselt liikuda," kirjeldas ta. Ühistranspordist töötab Gruusia kesklinnas metroo, kuid ülejäänud liiklus on purustuste tõttu häiritud. "Isegi jalgsi on seal raske liikuda," lisas Dito Kurtanidze. 

Linnapildist võis näha vee alla jäänud autosid ning sotsiaalmeedias levib pilt sellest, kuidas loomaaiast põgenenud karu istub ühe Thbilisis oleva kortermaja aknalaual. Samuti on sotsiaalmeedias piltidelt näha ka mitmeid loomaaiast põgenenud loomade laipu.

Dito Kurtanidze sõnul teeb valitsus koostööd vabatahtlikega, et koristada üleujutustest räsitud Thbilisi kesklinn.